Mrt

Müzik öğretmenimiz Ebru YEKEBAĞCI yönetiminde öğrencilerimiz tarafından seslendirilen İstiklal Marşı Orotoryosu.

Mrt

Küçük Voleybolcularımızı Sakarya'ya yolcu ettik.

Grup birincisi olarak katılacağımız, 11-15 Mart 2024 tarihleri arasında Sakarya ilinde düzenlenecek küçük kız voleybol yarı final müsabakalarında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

Mrt

Şehit Şerife Bacı Ortaokulunda Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ruhan KÜLFETOĞLU idaresinde 1-7 Mart YEŞİLAY HAFTASI Etkinlikleri yapıldı.

5. Sınıfta öğrenim gören tüm öğrencilerimize 1-7 Mart YEŞİLAY HAFTASI konulu konferans düzenlenerek farkındalık oluşturuldu.

Mrt

Şehit Şerife Bacı Ortaokulu, Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu “Okulum Kastamonu “projesi kapsamında okulumuz 6/E sınıfı öğrencileri Türkçe Öğretmenleri Asuman ATEŞOĞLU ve Din Kültürü Öğretmeni Ziya KARAYAZICI rehberliğinde ilimizin zengin tarihi ve kültürel miraslarına eşsiz bir tarihi yolculuk düzenlediler.

Mrt

İl 3.sü olan küçük futbol takımımızın sporcularını ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla öğretmen arkadaşlarımızın gününü kutladık. Okul Müdürü Halit Özden tarafından personelimize karanfil takdim edildi. Pasta ikramı yapıldı.

Mrt

Şehit Şerife Bacı Ortaokulu, 8. sınıflara yönelik başlatmış olduğu "Hedefe Birlikte Yürüyoruz" projesi kapsamında öğrencileri akademik olarak donanımlı bir şekilde yetiştirmenin yanında Mesleki Rehberlik Çalışmalarına yönelik de “Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri” düzenlemeye devam ediyor.

Mrt

Avrupa Code Week 2023 Mükemmellik Sertifikamız.

Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Kastamonu Belediyesi tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ‘Geri Dönüşebilir Atıklardan Yeni Ürünler Elde Edilmesi’ temalı tasarım yarışmasında bilgi, beceri ve yetenekleri ile farklı ürünler ortaya çıkararak 2. ve 3. olan ve dereceye giren kıymetli öğrencilerimiz ve öğrencilerimizi yetiştiren değerli öğretmenlerimiz ödüllerini Belediye Başkanımızın elinden aldı.

Yarışmaya katılan ve yeteneklerini konuşturan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi emekleri için kutluyoruz.

Mrt

Şehit Şerife Bacı Ortaokulu, 8. sınıflara yönelik başlatmış olduğu "Hedefe Birlikte Yürüyoruz" projesi kapsamında öğrencileri akademik olarak donanımlı bir şekilde yetiştirmenin yanında Mesleki Rehberlik Çalışmalarına yönelik de “Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri” düzenlenmektedir. Bu amaçla; okulda ilk olarak öğrencilere, kutsal bir meslek olan ‘doktorluk’ mesleği tanıtımı yapılmıştır. İlimiz İl Sağlık Müdürlüğü Mdr. Yrd. Dr. M. Fatih ŞERİFOĞLU Şehit Şerife Bacı Ortaokulunu ziyaret ederek ‘doktorluk’ mesleğine giden yolculuğunu, ilkokul sıralarından başlayarak, üniversite yılları ve çalışma hayatına dair birikim ve tecrübelerini, mesleğinin güzel yanlarını, karşılaştıkları zorlukları ve buna rağmen mesleğine olan sevgisini, 8. sınıf öğrencileri ile paylaşmış ve onların sorularına samimiyetle cevap vermiştir.

Okul Müdürü Halit ÖZDEN, “Öğrencilerimizi akademik, sosyal, duygusal ve mesleki rehberlik bağlamında bir bütün olarak yetiştirmenin gayret ve çabası içerisinde planlı ve disiplinli bir çalışma yürütüyoruz. ‘Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez.’ sözünden ilham alarak öğrencilerimizin sağlıklı ve isabetli meslek seçimleri yapabilmelerini önceliyor, önemsiyoruz.” diyerek projeye sunduğu katkılarından dolayı Dr. M. Fatih ŞERİFOĞLU'na teşekkür etti. Öğrencilere hedeflerindeki mesleği belirleyip, sabır ve gayretle hedeflerine ulaşmak için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Şbt

2.dönem veli toplantılarımızı sınıflarımızda gerçekleştirdik. Velilerimiz ile başarıyı arttırma, sınavlar, devamsızlık, okul ortamı ve diğer konularda istişare ettik. Öğretmenlerimiz tarafından yapılan çalışmalar ve öğrenciler hakkında velilerimize bilgi verildi. Okul Müdürü Halit Özden velilerimizin istek, şikayet ve önerilerini dinlerken yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Katılan velilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür etti.

Şbt

Voleybol bölge birincisi olarak yarı finallere çıkmaya hak kazanan küçük ve yıldız kız voleybol takımlarımızı, 1 birincisi olan küçük erkekler basketbol takımımızı, il 3. Olan Badminton takımımızı, Akıl ve Zeka oyunları yarışmalarında il birincisi olan öğrencilerimizi, kayak yarışmalarında il birincisi olan öğrencilerimizi, yüzme yarışmalarında derece yapan öğrencilerimizi ve okulumuzda gerçekleştirdiğimiz deneme sınavlarında başarı gösteren öğrencilerimize belgeleri Okul Müdürü Halit Özden tarafından verildi. Bu başarılarda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrenlerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Yazar buluşması.

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında yazar Metin Mete ile öğrencilerimizi buluşturduk. Öğretmen yazar Metin Mete, okulumuz konferans salonunda öğrencilerimizle okumak, yazmak, yazarlık, hayallerini gerçekleştirmek, hedefe koşmak konularında söyleşi gerçekleştirdi. Yazdığı kitaplar hakkında öğrencilerimizin sorularını da cevaplayan yazarımız kitaplarını da imzaladı. Söyleşi sonunda Okul Müdürümüz Halit Özden aynı zamanda Yozgatta öğretmenlik yaparken öğrencisi olan yazarımıza hediyesini takdim ederken yaşadığı gururu ve heyecanı da ifade etti. Programın hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen Öğretmen ve öğrencilerimize, idarecilerimize, desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz velilerimize ve yazarımız Metin Mete'ye Şehit Şerife Bacı Ortaokulu olarak teşekkür ediyoruz.

Şbt

Şehit Şerife Bacı Ortaokulu öğrencilerinden Let’s Play Together Projesinde olan 6-F öğrencileri okulumuzda diğer öğrencileri de bilgilendirmek için bir “Güvenli İnternet Günü / E-safety Day ” panosu hazırladı. Ayrıca proje kapsamında ortak ülkeler ve okulların da katıldığı bir internet toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konu ile ilgili video izlendi ve kahoot oyunu oynandı.