Şehit Şerife Bacı Ortaokulu’ndan Bir Etwinning Projesi

Şehit Şerife Bacı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Sevil Uğurlu’nun kurucusu olduğu “Haydi Birlikte Oynayalım (Let’s Play Together)” adlı projede Kastamonu, İstanbul, Aksaray, Ankara ve İstanbul’daki okulların yanı sıra Moldova, İspanya, Almanya ve Yunanistan’daki okullardan öğrenciler ve öğretmenler de yer alıyor.

Kasım ayında başlayan projede her okul kendi bölgesinde oynanan oyunları diğer okullara tanıtıyorlar. Günümüz çocuklarına, sanal oyunlara eğilimin arttığı bu dönemde, kendi kültürlerinin ürünü olan oyunlar hatırlatılıyor ve sonrasında bu oyunları diğer okullar ile paylaşarak kültürel etkileşim ve sosyalleşmelerinin arttırılması hedefleniyor. Tanıtımlar İngilizce ortak dili kullanılarak yapılıyor. Böylece öğrencilerin yabancı dili (İngilizce) aktif olarak kullanmaları amaçlanıyor. Diğer taraftan öğrenciler web2 araçlarını da aktif kullanarak sanal platformlarda amaçsız vakit geçirmek yerine üretici ve yaratıcı olmaları konusunda rehberlik yapılıyor.

“ Haydi Birlikte Oynayalım (Let’s Play Together)” projesi Kasım 2023- Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

05-02-202405-02-2024

Yayın: 05.02.2024 - Güncelleme: 05.02.2024 11:30 - Görüntülenme: 32